Pop Quiz: Retailers - Real Time Insight

By
A A A

Grab your pencils! It's pop quiz time once again!

This time we will focus on retailers. Here we go:

1. How much did total revenue decline year-over-year for Best Buy ( BBY ) during fiscal year 2013 (11-month period ended on February 2, 2013 vs 11-month period period ended on January 28, 2012)?

A. -22.2%
B. -17.8%
C. -9.2%
D. -2.1%

2. What was Amazon's ( AMZN ) net profit margin in 2012 (net profit margin is calculated as net income / sales)?

A. -0.1%
B. +1.8%
C. +5.4%
D. +8.9%

3. What percentage of total revenues for Yum! Brands ( YUM ) - which operates KFC, Taco Bell and Pizza Hut - came from its China division in 2012?

A. 24.2%
B. 42.4%
C. 50.6%
D. 67.8%

4. What were total worldwide sales for Wal-Mart Stores ( WMT ) in its fiscal 2013 year?

A. $350.5 billion
B. $466.1 billion
C. $587.2 billion
D. $663.9 billion

5. How much did same-store sales decline for J.C. Penney ( JCP ) in 2012 (same-store sales are defined as sales from stores that have been open for 12 consecutive months and Internet sales) ?

A. -8.1%
B. -10.4%
C. -17.2%
D. -25.2%

6. Which one of these supermarkets has reported an industry-leading 37 consecutive quarters of positive same-store sales growth?

A. Safeway ( SWY )
B. Whole Foods ( WFM )
C. Kroger ( KR )
D. Supervalu ( SVU )

7. What was lululemon's ( LULU ) net profit margin for its fiscal year ended February 3, 2013?

A. -2.8%
B. 4.7%
C. 19.7%
D. 36.8%

8. How many retail stores did Cabela's ( CAB ) operate at the end of 2012?

A. 40
B. 140
C. 240
D. 340

9. Which one of the following retailers had negative same-store sales growth in 2012?

A. Dollar Tree ( DLTR )
B. Abercrombie & Fitch ( ANF )
C. Tiffany & Co ( TIF )
D. Tractor Supply ( TSCO )

10. Among the four retailers listed below, which had the highest net profit margin in its most recent fiscal year?

A. Dillard's ( DDS )
B. Ross Stores ( ROST )
C. Target ( TGT )
D. Nordstrom ( JWN )


ANSWERS: 1.D   2.A   3.C   4.B   5.D   6.C   7.C   8.A   9.B   10.B

Post your score below. You're on the honor system!



AMAZON.COM INC (AMZN): Free Stock Analysis Report

ABERCROMBIE (ANF): Free Stock Analysis Report

BEST BUY (BBY): Free Stock Analysis Report

CABELAS INC (CAB): Free Stock Analysis Report

DOLLAR TREE INC (DLTR): Free Stock Analysis Report

PENNEY (JC) INC (JCP): Free Stock Analysis Report

KROGER CO (KR): Free Stock Analysis Report

LULULEMON ATHLT (LULU): Free Stock Analysis Report

SUPERVALU INC (SVU): Free Stock Analysis Report

SAFEWAY INC (SWY): Free Stock Analysis Report

WHOLE FOODS MKT (WFM): Free Stock Analysis Report

WAL-MART STORES (WMT): Free Stock Analysis Report

YUM! BRANDS INC (YUM): Free Stock Analysis Report

To read this article on Zacks.com click here.

Zacks Investment Research



The views and opinions expressed herein are the views and opinions of the author and do not necessarily reflect those of The NASDAQ OMX Group, Inc.



This article appears in: Investing , Stocks

Referenced Stocks: AMZN , ANF , BBY , CAB , DLTR

Zacks.com

Zacks.com

More from Zacks.com:

Related Videos

Stocks

Referenced

Most Active by Volume

85,467,945
  • $16.74 ▼ 0.30%
83,530,302
  • $12.49 ▲ 85.31%
68,697,805
  • $42.55 ▼ 0.77%
58,516,965
  • $101.63 ▼ 0.03%
49,234,469
  • $74.58 ▼ 3.74%
39,038,134
  • $8.56 ▲ 2.27%
37,813,410
  • $49.38 ▼ 5.24%
37,004,144
  • $46.24 ▼ 0.97%
As of 9/15/2014, 04:15 PM

Find a Credit Card

Select a credit card product by:
Select an offer:
Search
Data Provided by BankRate.com